Eero Raittisen Eldis

Eero Raittisella on takanaan monipuolinen ja vaikuttava ura laulajana ja muusikkona. Eero ei silti tee suurta numeroa menneistä, vaan suuntaa mieluummin aktiivisesti eteenpäin tekemällä uutterasti keikkoja joilla esitetään juurevaa musiikkia, rhythm’n bluesia, rock’n’rollia, bluesia ja vähän countryäkin.

Tämä on Eldis, meidän bändi!

Eldis tarkoittaa stidin tai notskin tulta. Nimi kuvastaa hyvin bändiä, jossa muusikot useasta eri sukupolvesta kerääntyvät yhteen musisoimaan ja nauttimaan rytmistä sekä musiikin yhdistävästä voimasta. Eldis tuo ikuinen lämmittäjä ja valon tuoja. Yhdeksänmiehisessä bändissämme on vahva joukko roots-musiikin ammattilaisia ja olemme toimineet pari vuotta.

EeroRaittisenEldis

Viime syyskuussa teimme studioalbumin “Eero Raittisen Eldis”, johon tuli vain meidän omia kappaleitamme.

Rohkenen väittää, että nämä uudet kappaleet edustavat läpileikkausta oman urani Roots-musiikkityyleistä 60-luvun alusta lähtien. Sävellyksistä neljä on Jere Ijäksen, kolme Pete Kauton, kaksi Tuure Kilpeläisen ja yksi Risto Kumpulaisen/Juuso Kolhon. Loput kaksi ovat kollektiivityötä meidän kaikkien kesken. Tekstejä ovat tehneet Jere Ijäs, Pete Kautto ja Eero Raittinen.

Levy on kuultavissa Spotify palvelussa https://open.spotify.com/album/0w1g65fEi8rT0Pak6tMUC0

Kepa Kettunen – rummut, Jape Karjalainen – laulu, sähkö- ja kontrabasso, Pete Kautto – laulu, kitara, Jere Ijäs – laulu, koskettimet, kitara, Eero Raittinen – laulu, Risto Kumpulainen – piano, koskettimet, Antti Hynninen – saksofonit, Janne Toivonen – trumpetti, Juha Viljanen – pasuuna, tuuba

Eero Raittinen on paraatipaikalta todistanut suomalaisen rockkulttuurin historiaa sen ensisarastuksesta nykyiseen loistoon. Viime vuodet ovat myös osoittaneet, miten laajaa arvostusta Eero nauttii taiteilijana ja ihmisenä myös nuoren sukupolven kollegojen parissa. Alusta saakka Eeroa innoitti 50-luvun rock sekä rock’n’rollin takaa löytyneet kantri ja blues. Amerikkalaispohjaisen juurimusiikin verevä tulkinta muodostaa yhä laulajan musiikillisen selkärangan.

– Arto Pajukallio

Teemme musiikkiamme “ihan liekeissä”, Eero.

Yhteydenotot:
Jarno Karjalainen
mob. +358 (50) 3555248
email jarno.t.karjalainen@gmail.com

Advertisement